ZAMI

Afgelopen zaterdag 24 juni 2017 was alweer de laatste speeldag van de ZAMI, wederom voor ons weer met een prachtig resultaat.
Alle teams moesten zich melden in Lekkerkerk bij JBV Nederlek voor de laaste wedstrijddag van de ZAMI. Na vele zonnige dagen moesten de spelers dit maal nogal wat regen ontberen. Het eerste speelde tegen Gouda 1. Dit team wist hun eerste overwinning te behalen tegen het errste van ons, maar deze overwinnig en een eerder behaalde gelijkspel is voor hen niet genoeg om degradatie te voorkomen. Het eerste van ons zal nu eindigen op een derde of misschien toch nog de tweede plaats in de eerste klasse na het verlies van 2-4.
Ook het tweede moest aantreden tegen een team van Gouda. Zij wisten wel er een overwinning uit te slepen tegen dit Gouda 2. Met de overwinning van 4-2 hebben zij het kampioenschap binnen gehaald. Het team van Willem Zwang kon dan ook hun bekers in ontvangst nemen. Als de ZAMI niet gaat veranderen, spelen zij volgend jaar ook in de eerste klasse, hierdoor hebben we straks 2 teams in die eerste klasse.
Het derde was al zo goed als zeker kampioen. Maar onder leiding van Cees Hoogendoorn deden zij toch nog hun best om ook deze wedstrijd tegen Les Boulistes1 te winnen. En winnen deden ze dan ook. De eindstand werd 5-1 en daarmee werden ze voor de derde keer Kampioen en zullen dus volgend jaar in de 2e klasse gaan spelen.
Het vierde speelde tegen het tweede team van Les Boulistes. Zij hadden het wat moeilijker in de regen. Zij wisten gelijk te spelen tegen de nummer 2 van de 5e klasse en wisten er nog een paar pluspunten uit te slepen 3-3(+8).Nu is het afwachten wat Maasstad2 heeft gedaan om te weten of ze derde zijn gebleven. Maar wat de uitkomst ook is als vierde blijven zij ook volgend jaar in de 5e klasse spelen. Het vijfde en het zesde speelde allebei in de 6e klasse dat gedomineerd wordt door het derde team van L’Esprite. Deze zeer goede wedstrijdspelers zijn als nieuw team ingeschreven in deze laagste klasse en zijn daarmee veels te sterk voor de overige teams die wat minder getalenteerde spelers hebben. Het zesde van ons moest dan ook vandaag aantreden tegen hen. Ze hebben echt hun best gedaan en nog aardig wat tegenpunten gescoord, maar dat voorkwam niet een nederlaag van 0-6. Daarmee zijn zij op de 5e plaats geeindigd want Les Francophilles 4 kon ook vandaag niet winnen tegen het vijde team van ons en blijven daarmee nog onder het 6e van ons staan.
Het vijfde heeft dus gewonnen van Les Francophiles 4 en heeft dit gedaan met 5-1. Volgens Teamcaptain Ton van Dijk is het nog mogelijk dat ze daarmee de derde plek hebben behaald Al met al weer een mooi resultaat, ik ben nu al benieuwd hoe onze spelers het volgend jaar gaan doen in de ZAMI. Maar eerst nog de NPC die weer in september begint.

Zami dag 5 24-6-2017 site 1